«Η νίκη ανήκει στο σύνολο των πολιτών της Δ. Ελλάδας» δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης

Mεγάλη νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος εκλέχθηκε νέος Περιφερειάρχης με τελικό ποσοστό 55,42%, έναντι 44,58% του Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο Νεκτ. Φαρμάκης έλαβε 145.904 ψήφους έναντι 123.656 που είχε λάβει στον α’ γύρο των Περιφερειακών εκλογών, ενώ ο Απ. Κατσιφάρας έλαβε 117.347 ψήφους, έναντι 114.052 ψήφων που είχε λάβει την πρώτη Κυριακή.

«Σήμερα, οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε μία νέα εποχή» δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε δηλώσεις που έκανε την Κυριακή στο εκλογικό του κέντρο στην Πάτρα, λίγη ώρα αφότου ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
 
Ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι «η νίκη δεν είναι προσωπική, δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο, ούτε καν σε λίγους ή μερικούς, ανήκει σε όλους, ανήκει στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, που πάντα είχαν λιγότερα απ' όσα άξιζαν». «Με την κοινωνία ξεκινήσαμε, στην κοινωνία απευθυνθήκαμε και με αυτή θα συνεχίσουμε» σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι «η δική μας θητεία θα είναι για όλους.»
 
«Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έδωσαν σήμερα εντολή για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης στην περιφέρεια», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
 
«Εμείς δώσαμε μια ωραία μάχη, έντιμα και καθαρά, με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια, έτσι όπως διοικήσαμε και την περιφέρεια από το 2011 και μετά» σημείωσε. Ερωτηθείς  τι θα πράξει στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, είπε ότι «οι πολίτες μάς κατέταξαν στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης και θα είμαστε εκεί για να ελέγχουμε, αλλά και να στηρίζουμε τη νέα περιφερειακή αρχή, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας.» 
 
Ο κ. Κατσιφάρας συνεχάρη τον Νεκτάριο Φαρμάκη για την εκλογή του και του ευχήθηκε «καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει». Μετά τις δηλώσεις του επισκέφθηκε τον Νεκτάριο Φαρμάκη στον εκλογικό του κέντρο και τον συνεχάρη από κοντά για τη νίκη του. 

Print   Email