Καρναβάλι των Μικρών στην Πάτρα: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η πρωτεύουσα του Καρναβαλιού

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ολοκληρώθηκε χθές,Κυριακή, το καρναβάλι των μικρών στην Πάτρα. 
 
Πάνω από 12.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς, κατανεμημένοι σε 115 ομάδες συμμετοχής, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής, χάρισαν χρώμα και χαμόγελα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
 
Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, ξεκίνησε από την Πλατεία Ομονοίας και ακολούθησε την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) – Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

Συμμετείχαν η Δημοτική Μουσική, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ο Τζίτζικας, και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, στα οποία προστέθηκαν τρία νέα, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά.
Αμέσως μετά, ακολούθησαν  οι ομάδες συμμετοχής από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικούς συλλόγους, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, και το «Χαμόγελο του Παιδιού», σκορπίζοντας χρώματα, φαντασία, χιούμορ, αθωότητα και αστείρευτο κέφι και χαρά.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση, συμμετείχαν 12 ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από Ιωάννινα, Πύργο, Ναύπακτο, Δύμη, Ριόλο, Κάτω Αχαϊα, Αλισσό, Μαζαράκι.
Στο τέλος της παρέλασης, ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών,  άφησε τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.
 
Το Καρναβάλι των Μικρών έχει διανύσει τη δική του επιτυχημένη πορεία συναγωνιζόμενο επάξια εκείνο των μεγάλων. 
Έχει χαράξει ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στα δρώμενα του Πατρινού Καρναβαλιού, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς καρναβαλιστές να αναπτύξουν τις αισθήσεις, τη φαντασία τους και την ελευθερία έκφρασης μέσα από τις εναλλακτικές μορφές τέχνης, τη διασκέδαση και το παιχνίδι.
 
Είναι μια από τις πιο ζωντανές και ελπιδοφόρες ενότητες του Πατρινού Καρναβαλιού και το φυτώριο των αυριανών καρναβαλιστών.

Print   Email