Πάτρα: Έρχονται 12 κινητές μονάδες και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικούς ελέγχους

Όπως έχει γράψει το patrasevents.gr δώδεκα οχήματα έρχονται από σήμερα στην Πάτρα για να ξεκινήσουν τα διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό, αυξάνοντας έτσι τις ασφαλιστικές δικλείδες της δημόσιας υγείας της περιοχής απέναντι στον ιό.

Ο όλος σχεδιασμός για να ξεκινήσουν το έργο τους οι κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ, είναι έτοιμος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σεμινάρια στο προσωπικό που θα στελεχώσει το κάθε όχημα (δύο άτομα σε κάθε μονάδα).

Η αρχή των τεστ αναμένεται να γίνει από τα ιδρύματα, τα γηροκομεία της περιοχής και γενικότερα από τις κλειστές δομές που υπάρχουν στην Πάτρα και γύρω από αυτήν.

Στη συνέχεια με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν κάποιες μονάδες από αυτές τις δώδεκα θα πάνε για να προχωρήσουν σε τεστ τους καταυλισμούς των Ρομά, αλλά και στην συνοικία των τσιγγάνων στην Δυτική Αχαΐα, κάτι που ήδη έχει ζητήσει η δημοτική αρχή εκεί.

Πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν από την συνάντηση που θα έχει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης το πρωί της Δευτέρας στις 11 με τους 30 ελεγκτές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που θα επισκεφτούν την περιοχή.

Μαζί με τα δώδεκα οχήματα έτσι θα κατέβει στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Στη συνάντηση αυτή θα οριστεί το τελικό πρόγραμμα επίσκεψης των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στις περιοχές της Αχαΐας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι 12 κινητές μονάδες έρχονται στην Πάτρα με νταλίκες από την Αθήνα, ενώ η 6η ΥΠΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας προκειμένου να βρεθεί χώρος για την ασφάλεια των οχημάτων.


Print   Email