Πλεύρης: Πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα -Ανοιχτό τα μέτρα να εφαρμοστούν πριν τις 3 Ιανουαρίου

Ραγδαία είναι η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα κρούσματα να σπάνε κάθε αρνητικό ρεκόρ. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ, τα κρούσματα σήμερα Τρίτη αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15.000, με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα νωρίτερα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα. Την Τετάρτη, τόνισε ο κ. Πλεύρης, θα συνεδριάσει η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, ώστε να αποφασίσει εάν τα μέτρα θα ισχύσουν πριν τις 3 Ιανουαρίου. “Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα” διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον αγγίζει ήδη το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στην Αττική όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 9.284 κρούσματα.

Για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση στη σκιά της εξάπλωσης Όμικρον μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Σχολιάζοντας την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας από τις 3 Ιανουαρίου σε εστίαση και διασκέδαση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η εστίαση δεν θα έχει ζημία, τα κέντρα διασκέδασης πράγματι θα υποστούν».

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια συζήτηση στο τραπέζι για παράταση των διακοπών στα σχολεία» διευκρίνισε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

 


Print   Email