All Editorials

Κορωνοϊός: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα ~Οι περιορισμοί σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Σε σειρά νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού τίθενται σε ισχύ από σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

Με το Ο-pass της Ολυμπίας Οδού ταξιδεύεις εύκολα και γρήγορα και αυτό το καλοκαίρι

Το Ο-pass είναι η υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων της Ολυμπίας Οδού. Ως συνδρομητής της υπηρεσίας εκτός από σημαντικές εκπτώσεις, εξασφαλίζετε γρήγορη και άνετη διέλευση από τις ηλεκτρονικές λωρίδες των περισσότερων αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Με την Online πρόσβαση μπορείτε να:

-Ενημερωθείτε για το διαθέσιμο υπόλοιπό σας
-Φορτίσετε τον πομποδέκτη μέσω χρεωστικής/ πιστωτικής κάρτας
-Δείτε τις μηνιαίες διελεύσεις και εκτυπώστε τους λογαριασμούς σας
-Προσθέσετε νέο πομποδέκτη ή δηλώστε τυχόν απώλεια ή κλοπή του
-Ενημερώσετε το προφίλ σας για τυχόν αλλαγές (e-mail, διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ.)

Η απόκτηση του Ο-pass είναι απλή!

Αρκεί να τηλεφωνήσετε στο 22960 95555 ή να κάνετε Online εγγραφή και ο πομποδέκτης θα σας σταλεί δωρεάν στη διεύθυνση που θα δηλώσετε εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Μπορείτε επίσης να κάνετε την αίτησή σας αυτοπροσώπως σε ένα από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών (ΣΕΠ) της Ολυμπίας Οδού. Στην περίπτωση αυτή φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να παραλάβετε τον πομποδέκτη επιτόπου!

Για την αίτηση είναι απαραίτητα τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία θέλετε να αποκτήσετε πομποδέκτη Ο-pass.

Γίνετε συνδρομητής του ΟΛΥΜΠΙΑ PASS σε τέσσερα βήματα!

Βήμα 1

Τηλεφωνήστε στο 22960 95555 ή κάντε την αίτηση online στο www.olympiaodos.gr/operation/O-pass/

Βήμα 2

Εκπρόσωπος της Ολυμπίας Οδού σας καλεί για επιβεβαίωση των στοιχείων

Βήμα 3

Παραλαμβάνετε με courier στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει τον πομποδέκτη μαζί με τη σύμβαση, την οποία υπογράφετε επιτόπου (σας συστήνουμε να δηλώσετε εξαρχής το όνομα του προσώπου που θα το παραλάβει, διαφορετικά θα χρειαστεί εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής)

 

Βήμα 4

Ο πομποδέκτης που έχετε στα χέρια σας έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Για να μπορέσετε να τον χρησιμοποιήσετε απομένει να μεταφέρετε επαρκές χρηματικό ποσό στο συνδρομητικό σας λογαριασμό.

Ελεύθεροι Επαγγελματίες και Εταιρίες, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να παραλάβουν τους πομποδέκτες τους, θα πρέπει να προσέλθουν στα ΣΕΠ (Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών) με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Moto card
Οι μοτοσυκλέτες για λόγους ασφάλειας περνούν μόνο από τις λωρίδες με υπάλληλο χρησιμοποιώντας την ειδική κάρτα που τους προσφέρει τις ίδιες εκπτώσεις με τον πομποδέκτη. Απλά και γρήγορα, χωρίς αναζήτηση κερμάτων!

Πώς θα ανανεώσω/προσθέσω χρήματα στο λογαριασμό μου;


Ανανέωση του υπολοίπου γίνεται μέσω της online υπηρεσίας του O-pass, καθώς και με την καταβολή μετρητών ή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα σε λωρίδα με εισπράκτορα και στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών της Ολυμπίας Οδού ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (δείτε εδώ οδηγίες “Ανανέωση Λογαριασμού μέσω Alpha Bank“).

Που αλλού μπορώ να χρησιμοποιήσω το ΟΛΥΜΠΙΑ PASS;
Με το Ο-pass περνάτε από όλους τους σταθμούς διοδίων της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ καθώς και από:

-την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ
-τον Αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ (Κόρινθος- Καλαμάτα)
-τον Αυτοκινητόδρομο ΑΙΓΑΙΟΥ (Μαλιακός- Κλειδί)
-τη ΓΕΦΥΡΑ Ρίου-Αντιρρίου.

Σημειώνεται ότι κάθε οδικό δίκτυο εφαρμόζει τη δική του εμπορική πολιτική και τυχόν εκπτωτικά προγράμματα ισχύον μόνο στο συγκεκριμένο δίκτυο και μόνο με τη χρήση του αντίστοιχου πομποδέκτη.

Η διαλειτουργικότητα ισχύει μόνο για το Ο-pass και όχι για τη Moto Card.

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Στο «τραπέζι» νέα μέτρα

Σήμερα, Τετάρτη στις 16.30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώνει αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα

Τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα θα ενημερώσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί

-Στις 12:30, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα,
-Στις 13:30, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,
-Στις 18:15, με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο,
-Στις 19:30, με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30.

Οι συναντήσεις θα γίνουν διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή με φόντο και την αναγγελία (NAVTEX 977/20) σεισμικών ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό «Ορούτς Ρέις» για μια περίοδο που φθάνει έως και τις 2 Αυγούστου, στα νότια του Καστελλόριζου, γεγονός που συνιστά κίνηση σοβαρής κλιμάκωσης στην Ανατ. Μεσόγειο και αμφισβήτησης μιας μεγάλης έκτασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η επιλογή πρόκλησης σε μια περιοχή η οποία έχει αδειοδοτηθεί για έρευνες στην τουρκική εταιρεία πετρελαίων (ΤΡΑΟ) ήδη από το 2012 και όχι με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να ακολουθήσει και δεύτερη αναγγελία, δυτικότερα. Το δυτικό όριο των τουρκικών ερευνών τέμνει τον 28ο μεσημβρινό («κόβει» νοητά τη Ρόδο στη μέση) και το ανατολικό βρίσκεται εντός κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Η περιοχή βρίσκεται κατά τα δύο τρίτα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντάσσεται πάγια στις τουρκικές διεκδικήσεις, δηλ. ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

Με αφορμή την κατάσταση αυτή, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης συνομίλησε χθες το απόγευμα και με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, η οποία σε μια πυροσβεστική παρέμβαση μίλησε τηλεφωνικά και με τον Τούρκο πρόεδρο.

Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια, ενώ ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο. Από το Μαξίμου μεταδίδεται ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα. Ο πρωθυπουργός, κατά την υποδοχή του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι αν η Αγκυρα συνεχίσει τις κινήσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, τότε «η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ε.Ε. κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος. Είναι στο χέρι της Τουρκίας να επιλέξει τι σχέση θέλει να έχει με την Ελλάδα, με την Κύπρο, με την Ευρώπη. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται να επιλέγει τον λάθος δρόμο». Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα», ενώ επισήμανε ότι «η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά».

Συντηρεί την ένταση η Αγκυρα

Στο μεταξύ, η Αγκυρα συντηρεί την ένταση καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ ως απάντηση στο ελληνικό σημειώνει ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει στα Ηνωμένα Εθνη και στα οικόπεδα που έχει παραχωρήσει στην τουρκική εταιρεία πετρελαίου και προσθέτει πως και το άλλο τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην ίδια περιοχή στο παρελθόν. Απορρίπτει μάλιστα ως αδικαιολόγητο το επιχείρημα ότι ένα νησί με 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση και σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Ανατολία και 580 χιλιομέτρων από την Ελλάδα μπορεί να κλείνει μια περιοχή 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Αντι-Navtex από Ελλάδα και Κύπρο για το Oruc Reis

Με την έκδοση αντι-Navtex απάντησαν Ελλάδα και Κύπρος στη Νavtex που εκδόθηκε από πλευράς Τουρκίας και αφορά έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Υδρογραφική Υπηρεσία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε Navtex, με την οποία ακυρώνει την τουρκική Navtex και καλεί τους ναυτιλλομένους να την αγνοήσουν. Η ελληνική Navtex αναφέρει ότι η τουρκική Navtex εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό και αναφέρεται σε παράνομες δραστηριότητες σε ελληνική περιοχή. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι μόνο ο υδατογραφικός σταθμός του Ηρακλείου έχει δικαιοδοσία να εκδίδει Navtex στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αντίστοιχη Νavtex εξέδωσε και η Κύπρος. Η Νavtex που εκδόθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα τα μεσάνυχτα τις 21ης προς 22α Ιουλίου κάνει λόγο για παράνομες ενέργειες από πλευράς Τουρκίας με τη δέσμευση συγκεκριμένης περιοχής. Όπως αναφέρεται στη Νavtex του ΚΣΕΔ η αναγγελία συνιστά παραβίαση τους διεθνούς δικαίου και των κανόνων.

Από την πλευρά της, η Τουρκία εξέδωσε νέες αντι-Navtex, χαρακτηρίζοντας μη εξουσιοδοτημένους για τη συγκεκριμένη περιοχή τους σταθμούς που εξέδωσαν την ελληνική και την κυπριακή Navtex.

Σημαντική διάκριση για την Ολυμπία Οδό στα Corporate Affairs Excellence Awards

Μια πολύ σημαντική διάκριση, στην κατηγορία «Εταιρικός Απολογισμός Βιωσιμότητας», απέσπασε η Ολυμπία Οδός στα Corporate Affairs Excellence Awards που διοργάνωσε ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).