Βατόπουλος: Να πειστεί ο κόσμος για την ασφάλεια του εμβολίου – Τι είπε για την τρίτη δόση

Στη σημασία του εμβολιασμού κατά της covid-19 αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημειώνοντας πως ο κόσμος πρέπει να πειστεί για την ασφάλεια των εμβολίων.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής, τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού προστατεύουν τόσο από τη βαριά νόσηση όσο και από το θάνατο.

Ερωτηθείς αν το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων με λοίμωξη covid-19 στη χώρα, ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, σημείωσε ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού θα κρίνει και την πορεία της πανδημίας. «Εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας, το πόσο γρήγορα θα γίνει ο εμβολιασμός και την τήρηση των μέτρων», είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας: «Δεν είναι μοιραίο να έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά δεν είναι και κάτι που μπορούμε να αποκλείσουμε».

Το μέλος της επιτροπής τον ειδικών αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, εκφράζοντας την άποψη πως η μεγάλη πίεση πολλές φορές φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου. «Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα όπως τέθηκε ως ζήτημα. Είναι μια συζήτηση που έφυγε από τον στόχο. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος. Εφόσον σου ανατίθεται να περιποιηθείς έναν ηλικιωμένο ευάλωτο, οφείλεις να είσαι εμβολιασμένος», ανέφερε.

Τέλος, ερωτηθείς για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το χρονοδιάγραμμα, εκτιμώντας πως μπορεί να γίνει μετά τον Σεπτέμβριο.

«Θα φανεί στο μέλλον πότε θα γίνει ακριβώς. Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί από τον Ιανουάριο. Θα δούμε τι θα γίνει» κατέληξε.


Print   Email